Početna Gradske teme UNICEF u saradnji sa razvojnim centrom kompanije Schneder Electric isporučio ukupno 164...

UNICEF u saradnji sa razvojnim centrom kompanije Schneder Electric isporučio ukupno 164 protokomera zdravstvenim ustanovama u Srbiji

0

UNICEF je u prethodnom periodu dostavio 164 protokomera zdravstvenim institucijama u celoj Srbiji, zahvaljujući donaciji vrednoj 52.600 dolara, koju je obezbedila kompanija Schneider Electric i njen globalni Razvojni centar u Novom Sadu. U skladu sa svakodnevnim rastom broja zaraženih osoba koji se beleži poslednjih dana i potrebama zdravstvenih institucija, protokomeri su isporučeni Kliničkom centru Vojvodine, Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, Kliničkom centru Srbije, Institutu za neonatalogiju Beograd, Kliničkom centru Niš, OkružnIm bolnicama u Kraljevu, Novom Pazaru, Vranju i Čačku i KBC Dragiša Mišović. Pored donacija u iznosu od 17.530 dolara koje su osigurali zaposleni ličnim donacijama, i kompanija je donirala iznos od 35.070 dolara.

“S obzirom na izazovnu situaciju u kojoj se svi zajedno nalazimo, verujemo da je neophodno da pokažemo solidarnost i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo i radimo. Veoma sam ponosan što je kompanija Schneider Electric po drugi put podržala inicijativu UNICEF-a, kako bi se obezbedila neophodna medicinska oprema za pacijente koji se leče od koronavirusa. Želim da se zahvalim i svim timovima iz naše kompanije koji su svojim ličnim donacijama učestvovali u ovoj inicijativi. Zajedno smo prikupili sredstva za pomoć najugroženijima, želeći istovremeno da pružimo podršku svim zdravstvenim radnicima, koje svi poštujemo i kojima se najiskrenije divimo“ – rekao je Luis D’Acosta, direktor globalnog Razvojnog centra kompanije Schneider Electric u Novom Sadu.”

Dok najugroženiji pacijenti dobijaju podršku pomoću respiratora, protokomer je osnovna kiseonička potpora namenjena za gotovo 70 odsto pacijenata obolelih od virusa korona kojima su potrebne dodatne količine kiseonika.

„Zahvaljujući partnerstvu sa privatnim sektorom i njihovoj istinskoj solidarnosti, UNICEF je reagovao brzo i adekvatno, obezbedivši neophodnu podršku zdravstvenim ustanovama, lekarima i medicinskom osoblju u vreme najteže zdravstvene krze sa kojom se čovečanstvo suočilo u poslednjih 100 godina. Kompanija Schnider Electric i njen globalni Razvojni centar u Novom Sadu je pouzdan partner koji za cilj ima poslovni uspeh zajedno sa doprinosom zajednici. To se vidi kroz negovanje solidarnosti od strane zaposlenih i od lidera kompanije. Naša snaga i otpornost leži u zajedničkom i udruženom odgovoru na izazov sa kojim se i sada borimo“, izjavila je Vesna Savić Đukić, šefica sektora za saradnju sa privatnim sektorom u UNICEF Srbija.

Kompanija Schneider Electric se među prvima odazvala pozivu koji je UNICEF Srbija poslao privatnom sektoru u martu mesecu ove godine, odmah po izbijanju krize izazvane virusom korona. Uz 107.300 dolara koje je Schneider Electric donirao proletos kada su nabavljani respiratori, ukupna donacija koju su zaposleni i kompanija uputili UNICEF Srbija iznosi 159.900 dolara.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Prof. dr Edita Stokić, izrazila je zahvalnost UNICEF-u za donaciju najkvalitetnijih aparata za kiseoničku terapiju: „Кlinički centar Vojvodine izražava veliku zahvalnost UNICEF-u za donaciju 15 protokomera kao njihovu podršku zdravstvenom sistemu u AP Vojvodini i Republici Srbiji. Кlinički centar Vojvodine od prvog registrovanog pacijenta u Republici Srbiji aktivno učestvuje u zbrinjavanju i lečenju pacijenata sa kovid pozitivnom infekcijom. Кako epidemija još uvek traje, ovi protokomeri biće od značaja za dalju borbu protiv korona virusa. U ime institucije koju predstavljam i u svoje lično ime, VELIКO HVALA!“

UNICEF promoviše prava i dobrobit svakog deteta, kroz sve aktivnosti koje radimo. Zajedno sa partnerima, radimo u 190 zemalja i teritorija da bi se obećanja prevela u praktičnu akciju, sa posebnim naglaskom na dosezanje najranjivije i isključene dece, a za dobrobit sve dece, bilo gde da žive.

Za više informacija o UNICEF-u posetite: www.unicef.org/serbia