Početna Gradske teme Univerzitet u Novom Sadu obeležio 56 godina postojanja

Univerzitet u Novom Sadu obeležio 56 godina postojanja

uns_rodjendan

Univerzitet u Novom Sadu obeležio je 56 godina postojanja. U okviru programa svečanog obeležavanja godišnjice, održana je svečana sednica Saveta i Senata Univerziteta u Novom Sadu, a nakon toga i promocija počasnog doktora nauka i novih profesora emeritusa.

Za počasnog doktora pravnih nauka promovisan je dr Kristijan fon Bar, redovni profesor Univerziteta u Osnabriku u Nemačkoj i osnivač i direktor Instituta za evropske pravne studije, a za profesore emerituse dr Nikola Grujić, redovni profesor Medicinskog fakulteta, dr Ilija Ćosić, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka i dr Bojan Srđević, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu dr Dušan Nikolić naglasio je da je ta obrazovna institucija postigla izuzetne rezultate u radu tokom prethodnog perioda.

“Naši studenti su postigli veliki uspeh na evropskim i svetskim takmičenjima, uveli smo niz novih studijskih programa, a Univerzitet u Novom Sadu je postao sedište zajednice državnih Univerziteta Srbije i to će biti u naredne tri godine”, rekao je Nikolić, dodajući da je od velike važnosti za razvoj Univerziteta izgradnja naučno-tehnološkog parka, koja je u drugoj fazi.

Nakon svečane ceremonije, nastupio je Orkestar harmonika Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu “Sonja Marinković”, pod upravom profesora Gorana Penića, kao i hor Univerziteta u Novom Sadu, pod upravom dr Bogdana Đakovića, profesora Akademije umetnosti.

Autor i foto: 021.rs