Početna Gradske teme Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada ponovo raspisao konkurs za izbor direktora

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada ponovo raspisao konkurs za izbor direktora

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Upravni odbor Kulturnog centra Novog Sada raspisao je ponovljeni konkurs za izbor direktora ove ustanove. Prethodni, koji je bio raspisan 5. maja poništen je krajem prošlog meseca zbog navodnog propusta, odnosno zbog toga što “konkurs nije objavljen u Službenom glasniku, već samo u listovima Dnevnik i Politika”.

U današnjem oglasu navodi se da se bira direktor na mandat od četiri godine, a kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje iz oblasti filoloških nauka, filozofije, sociologije, istorije, arheološke i klasične nauke, dramske i audio vizuelne umetnosti, muzičke i likovne umetnosti ili dizajna. Zainteresovani za mesto direktora moraju imati i pet godina radnog iskustva u struci i u konkursnoj dokumentaciji predložiti program rada i razvoja za četiri godine.

Konkurs za direktora Kulturnog centra otvoren je do 12. jula.

Na prethoni koji je poništen prijavili su se aktuelni direktor Bojan Panaotović, nekadašnji direktor Miodrag Kajtez, violinista Predrag Veljić i Senka Bengin. Na čelu KCNS je poslednjih godinu dana Panaotović, koji je na tu funkciju postavljen kao v.d. nakon što je smenjen Andrej Fajgelj.

Autor: 021.rs