Početna Gradske teme Urbani džep na Detelinari čeka otvaranje

Urbani džep na Detelinari čeka otvaranje

0

Četiri godine od projektovanja, građani će od februara moći da koriste uređeni javni prostor na Detelinari na kojem su dečije igralište i prostor za društvena okupljanja.

Ovo je jedan od 46 urbanih džepova koji se grade u okviru projekta Evropska prestonica kulture kojim je predviđeno da se ove lokacije u gradu i prigradskim naseljima urede po želji i ideji stanovnika.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kažu da radovi i otvaranje urbanog džepa u Rumenačkoj ulici, u bloku kod Pasterove (nedaleko od ABC-a) ne kasne. Navode da su svi radovi, vredni 37,8 miliona dinara, završeni 25. decembra i da je sada, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, u toku prvi pregled.

– Za potrebe prvog pregleda dečijeg igrališta, kao dela objekta “Megastrukture” i potrebe tehničkog pregleda samog objekta, zaključen je poseban ugovor i tehnički pregled je u toku. Ograda oko urbanog džepa biće uklonjena nakon završetka pregleda i puštanja objekta u upotrebu, najkasnije do 10. februara – kažu u Upravi.

Podsetimo da je zelena površina između zgrada dobila “megastrukturu” sa vertikalnim vrtom koja služi za sedenje i odmor, dečije igralište, dodatno zelenilo i prateći urbani mobilijar (klupe, kante za otpatke i slično).

Izvor: 021
Foto: Printscreen