Početna Gradske teme Urbanistički planovi sve bliži Novosađanima

Urbanistički planovi sve bliži Novosađanima

0

Novosađani od nedavno na Gugl mapi mogu da vide koji se urbanistički planovi nalaze na javnom uvidu, u realnom vremenu.

Ovo je urađeno u sklopu projekta Urbanistička straža koji je pokrenulo Društvo arhitekata Novog Sada (DANS) sa ciljem da građanima omogući lakše učešće u urbanističkom planiranju Novog Sada.

Predsednik DANS-a Slobodan Jović kaže za 021.rs da je ovim omogućeno da građani vide koji deo Novog Sada pokriva plan koji je na uvidu i da u samo nekoliko klikova preuzmu dokumenta.

“Ovo je poteklo od samih građana koji su se ponudili da pomognu i uradili ekstenziju za Gugl mape. Sada svako može da vidi promene u planovima za različite delove grada i na taj način smo dobili da transparentniji uvid u urbanističke izmene koje su planirane”, priča Jović.

Svi dokumenti koji se vide na Gugl mapi su linkovani sa sajta “Urbanizma” gde lokalna vlast oglašava koji su urbanistički planovi na ranom javnom uvidu i javnom uvidu.

Ukoliko građani žele pomoć u pisanju prigovora ili tumačenju onoga što se navodi u planu mogu se obratiti Urabnističkoj straži na mail urbanisticka.straza@gmail.com ili preko njihove Fejsbuk stanice.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay