Početna Gradske teme Uređuju se zelene površine

Uređuju se zelene površine

0

U narednom periodu JKP “Gradsko zelenilo” će urediti park u Kisaču i zelenilo na nekoliko mesta u Novom Sadu. U kisačkom parku biće orezano 71 stablo i uklonjen građevinski otpad s više od 400 kvadratnih metara.

Nakon nasipanja humusa, sledi sadnja pet komada divljeg kestena, sedam lipa, 13 crvenolisnih leski i 25 crvenolisnih jabuka. Takođe, biće postavljeno i 12 korpi za otpatke, kao i 14 klupa, koje su proizvedene u stolarskoj radionici “Gradskog zelenila”.

Zelenilo će se sređivati i u stambenom bloku između ulica Save Kovačevića, Bulevara kralja Petra Prvog, Kraljevića Marka i Bulevara Jaše Tomića. Pripremni radovi obuhvataju orezivanje oko 200 stabala, skraćivanje krošnji jablanova i uklanjanje manje divlje deponije. Planirana je sadnja 97 stabala lišćara i 31 četinara. Biće posađeno 20 sadnica hibiskusa, 184 metra žive ograde i rekonstruisani travnjaci na ukupno 1.400 kvadratnih metara.

Tokom ove nedelje započeće i uređenje zelenila oko Fakulteta fizičke kulture, između Sutjeske, Stražilovske i Lovćenske ulice i Bulevara cara Lazara. Projektom je predviđeno orezivanje 24 stabla i sadnja 50 stabala različitih vrsta, kao što su lipa, javor, ukrasne jabuke, piramidalni hrast, kuglasti bagrem. Biće podignuta i živa ograda u dužini od 52 metra i obnovljeni travnjaci na površini od 174 kvadratna metra.

Te projekte finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay