Početna Gradske teme Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

Urgentni centar KCV dobio novu angio-salu vrednu 70 miliona dinara

Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine dobio je novu angio-salu za neurološke, abdominalne i periferne interventne procedure, za koju je izdvojeno 70 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da je ovo jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini.

“Moždani udar je često oboljenje i sa izraženim stepenom smrtnosti i nabavka ovog angiografskog aparata pružiće šansu pacijentima da sa minimalnim posledicama po zdravlje, kompletna procedura od prve dijagnostike do dolaska u KCV bude urađena u kratkom vremenskom roku”, rekao je Mirović.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, ova angio-sala jedina je koja je umrežena sa svim regionalnim opštim bolnicama u Vojvodini.

“U narednih mesec do dva Pokrajinska vlada će obezbediti i dva nova CT aparata i magnetnu rezonancu”, dodao je Gojković.

Mirović je ukazao i na to da se obnavlja medicinska oprema, a da će se do kraja mandata ove Vlade u potpunosti obnoviti dijagnostika u svih 35 klinika i instituta u Pokrajini.

“Kruna našeg rada biće izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine”, zaključio je Mirović.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay ilustracija