Početna Gradske teme Uručena priznanja “Dr Zoran Đinđić” mladim naučnicima i istraživačima

Uručena priznanja “Dr Zoran Đinđić” mladim naučnicima i istraživačima

0

Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić”, koje se u Vojvodini dodeljuje mladim naučnicima i istraživačima, petnaesti put za redom, uručeno je juče, 27. decembra, u amfiteatru Centralne zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a organizator manifestacije je Univerzitet u Novom Sadu.

Ovogodišnji nosilac prestižnog priznanja “Dr Zoran Đinđić” za najuspešnijeg mladog naučnika i istraživača iz AP Vojvodine je dr Veljko Jovanović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od milion dinara uručio je prof. dr Vukašin Pavlović, član Upravnog odbora Fondacije dr Zoran Đinđić, koji je tom prilikom zahvalio akademskoj zajednici Univerziteta u Novom Sadu na tome što čuva sećanje na ubijenog premijera.

Priznanje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka, pripalo je ove godine Miroslavi Odaloviću sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, za master rad pod nazivom “Problem interpretacije pojma genija u Kritici moći suđenja Imanuela Kanta”.

Nagradu koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od tri stotine hiljada dinara, uručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević.

Ove godine dodeljena je po treći put i Specijalna nagrada “Dr Zoran Đinđić” za mladog naučnika i istraživača za poseban doprinos u nauci u 2018. godini dr Mariji Lesjak sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Nagradu, koja iznosi sto hiljada dinara uručio je predsednik Odbora Fonda “Dr Zoran Đinđić”, prof. dr Sergej Ostojić.

Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu u 2017/2018. godini je Miljana Bigović, studentkinja Pravnog fakulteta, koja je završila osnovne akademske studije Prava – Smer unutrašnjih poslova, sa ukupnom prosečnom ocenom 10.

Nagradu, koja se sastoji od svečane povelje i novčanog dela od dve stotine hiljada dinara, uručila je prorektor za nastavu, prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay