Početna Gradske teme Uručene nagrade najuspešnijima u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u...

Uručene nagrade najuspešnijima u okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas nagrade najuspešnijim vaspitno-obrazovnim ustanovama u okviru programa Pokrajinske vlade “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, koji se realizuje s ciljem podizanja svesti o zaštiti životne sredine kod dece i omladine od najranijeg uzrasta.

“Ovo je veoma važna oblast i programom ‘Za čistije i zelenije škole u Vojvodini’ mi podižemo svest o zaštiti životne sredine i učimo najmlađe da više vode računa o pitanjima poput uklanjanja otpada, reciklaže, čišćenja vodotokova, očuvanja zelenih površina i drugim načinima za očuvanje životne sredine. Ovim programom stvaramo kreativne mlade ljude svesne značaja životne sredine i sposobne da čine konkretne stvari da ovu oblast unaprede”, kazao je predsednik Mirović.

Podsetivši na to da je na predlog Pokrajinske vlade sredinom prošle godine Skupština AP Vojvodine usvojila Deklaraciju o zaštiti životne sredine, predsednik Mirović rekao je da Pokrajinska vlada izdvaja znatna sredstva za unapređenje ove oblasti i najavio da će narednih godina ta izdvajanja biti još veća.

“Pokrajinska vlada kontinuirano radi na ključnim crnim ekološkim tačkama u Vojvodini. Privodimo kraju radove na čišćenju Velikog bačkog kanala, a u toku je i izgradnja četiri prečistača u Vojvodini sa ciljem da se ta akcija nastavi i na drugim ugroženim vodotokovima”, naveo je Mirović.

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak rekla je da je ovaj program državni projekat koji u kontinuitetu funkcioniše već 11 godina, a da je ovo prvi put da je svojim prisustvom podršku pružio i predsednik Pokrajinske vlade, što je pokazatelj da su prepoznate vrednosti ovog projekta.

“Čast je biti deo ovako velikog projekta. Svaki mali doprinos jeste zapravo veliki korak ka očuvanju i zaštiti životne sredine”, istakla je Milica Vasiljević, učenica Srednje stručne škole “Vasa Pelagić” iz Кovina.

Izvor: NsUživo
Foto: Pokrajinska vlada