Početna Gradske teme Uručeno 40. pomagalo od pokretanja akcije “Čepom do osmeha”

Uručeno 40. pomagalo od pokretanja akcije “Čepom do osmeha”

Udruženje “Čepom do osmeha” je 24. oktobra 2019. godine, na dan održavanja prvog stručnog skupa “EKOSOP”, u partnerstvu sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, departmanom za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, u hotelu Sheraton u Novom Sadu, uručilo 40. pomagalo od početka pokretanja humanitarne akcije.

Nakon izlaganja i diskusije panelista, prisutnima se priključio i dečak Jovan Smiljković iz Beograda, kome su predsednica udruženja, Vanja Petković i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, uručili elektromotorna invalidska kolica, čija je vrednost srazmerna vrednosti 10 tona plastičnih čepova.

Jovanova majka se u njegovo, i ime porodice Smiljković, zahvalila svima onima koji sakupljaju čepove, jer su upravo oni razlog Jovanovog osmeha. Zahvaljujući novim elektromotornim kolicima, biće u mogućnosti da nesmetano obavlja svoje aktivnosti i da se još više pridruži igri sa vršnjacima.

U uvodnom delu prisutnima su se obratili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč, pokrajinski podsekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak i predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Foto: Promo/Čepom do osmeha