Početna Gradske teme Uručeno 40. pomagalo od pokretanja akcije “Čepom do osmeha”

Uručeno 40. pomagalo od pokretanja akcije “Čepom do osmeha”

0

Udruženje “Čepom do osmeha” je 24. oktobra 2019. godine, na dan održavanja prvog stručnog skupa “EKOSOP”, u partnerstvu sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, departmanom za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, u hotelu Sheraton u Novom Sadu, uručilo 40. pomagalo od početka pokretanja humanitarne akcije.

Nakon izlaganja i diskusije panelista, prisutnima se priključio i dečak Jovan Smiljković iz Beograda, kome su predsednica udruženja, Vanja Petković i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, uručili elektromotorna invalidska kolica, čija je vrednost srazmerna vrednosti 10 tona plastičnih čepova.

Jovanova majka se u njegovo, i ime porodice Smiljković, zahvalila svima onima koji sakupljaju čepove, jer su upravo oni razlog Jovanovog osmeha. Zahvaljujući novim elektromotornim kolicima, biće u mogućnosti da nesmetano obavlja svoje aktivnosti i da se još više pridruži igri sa vršnjacima.

U uvodnom delu prisutnima su se obratili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč, pokrajinski podsekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak i predsednica Udruženja ”Čepom do osmeha” Vanja Petković.

Foto: Promo/Čepom do osmeha