Početna Gradske teme Uskoro dva nova semafora u Ulici Novosadskog sajma

Uskoro dva nova semafora u Ulici Novosadskog sajma

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije saopštila je da će u narednih nekoliko dana, u zavisnosti od vremenskih prilika, početi radovi na postavljanju dva nova semafora u Ulici Novosadskog sajma i to na raskrsnici sa Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića.

Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi škola, hotel i sajam.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona dinara, izvođač radova je “Invest-inženjering“ iz Novog Sada, a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

Zbog radova na izgradnji semafora uvedena je privremena izmena režima saobraćaja u Ulici Novosadskog sajma, koja je na snazi od 4. novembra do 3. marta 2020. godine. Tokom izvođenja radova saobraćaj neće biti u prekidu i u svakom trenutku će biti prohodna jedna saobraćajna traka po smeru.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije apeluje na vozače da, kada radovi počnu, “dodatno povećaju opreznost na ovom putnom pravcu i obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju”.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay