Početna Gradske teme Uskoro jeftinije parkiranje u Novom Sadu

Uskoro jeftinije parkiranje u Novom Sadu

0

Odlukom za ukidanje komunalne takse za parkiranje koja je usvojena na Skupšini grada Novog Sada, vozačima je omogućeno da u predstojećem periodu po nižim cenama plaćaju parking na gradskim parkiralištima.

Lokalna komunalna taksa bila je sastavni deo Zakona o komunalnim delatnostima, a kako je na gradskoj sednici odlučeno da se ona ukine, menja se i cena parkiranja.

U Parking servisu kažu da je na redu korekcija cene koju donosi Gradsko veće, pa da još ne mogu da preciziraju kada će doći do pojeftinjenja.

Trenutna cena parkinga po satu se kreće od 30 do 55 dinara u zavisnosti od zone, a mišljenja sugrađana o tome da li su te cene visoke su podeljena.

Pored jeftinije cene parkinga, u Parking servisu najavili su radove na parkingu kod Matice srpske, koji će iako je izvođač već odabran biti pomereni za leto.

Radovi na parkiralištu bi trebalo da se obave u letnjem periodu, najverovatnije krajem jula ili početkom avgusta kada je sezona godišnjih odmora i najmanji pritisak na ovaj parking prostor.

Podsetimo, projektom je predviđeno da se pomenuto zemljano parkiralište obloži behatonom, nakon čega će imati oko 80 mesta.

Posao uređenja je na tenderu dobilo preduzeće “Omega” iz Novog Sada, a rok za završetak radova je 45 dana.

Izvor:RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay