Početna Gradske teme Uskoro još četiri raskrsnice sa semaforima

Uskoro još četiri raskrsnice sa semaforima

0

U naredna dva meseca biće postavljeni semafori na još četiri raskrsnice u Novom Sadu.

Dva semafora idu na Bulevar patrijarha Pavla, a dva na Temerinski put i u sva četiri slučaja postavljaju se kako bi se poboljšala bezbednost pešaka i biciklista, jer se uglavnom već radi o prelazima koje građani koriste.

Na oba tendera Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) javio se po jedan ponuđač i to novosadski “Montop pro” sa partnerima, a posao je dodeljen jer je ponuda bila ispravna. Pored Montop pro, u zajedničkoj ponudi su još JKP “Put”, “Gratel” i “Geoada” iz Novog Sada.

Kako se vidi iz dokumentacije u koju je 021.rs imao uvid, na Bulevaru patrijarha Pavla i njenim ukrštanjem sa Ilirskom i Senteleki Kornela, odnosno sa Ulicom Ilariona Ruvarca već postoje prelazi, ali nisu semaforizovani. Osim što će se postaviti svetlosna signalizacija, biće uređeni pešački i biciklistički prelazi i staze. Ovi radovi će budžet grada koštati 27.272.432,18 dinara sa PDV-om, a rok za završetak je 60 dana.

Na Temerinskom putu semafori idu na raskrsnicu sa Dečanskom ulicom, odnosno na ugao sa Ulicom Majke Jugovića. Semaforizacija ove dve raskrsnice sa uređenjem saobraćajnih površina za bicikliste, pešake i pešačkim prelazima koštaće 21.307.731.29 dinara sa PDV-om i za ove radove je rok 60 dana.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay