Početna Gradske teme Uskoro nastavak gradnje Muzičko-baletske škole na Limanu

Uskoro nastavak gradnje Muzičko-baletske škole na Limanu

Prva faza izgradnje Muzičko-baletske škole na Limanu završena je sa kašnjenjem od nekoliko meseci, saznaje 021.

Na gradilištu se već neko vreme ne vidi nijedan radnik, a kako su nam rekli u Gradskoj upravi za obrazovanje, u narednih nekoliko dana počeće druga faza radova.

Ovih dana će biti izvršena komisijska primopredaja izvedenih radova. Tim postupkom stiču se uslovi za uvođenje u posao izvođača radova i početak planiranih radova za drugu fazu finansiranja“, kažu u Gradskoj upravi za 021.rs.

Podsetimo da su radovi počeli prošlog leta sa prvobitnim rokom završetka prve faze od 180 dana, odnosno rok je bio mart, ali je potom u dva navrata produžavan. Najpre za 70 dana, a potom za još 30 dana sa novim rokom do 15. juna.

Radovi su produžavani što zbog dodatnih troškova, što zbog hladnog vremena.

Muzička škola “Isidor Bajić”, kao nosilac investicije, imala je u međuvremenu i manji tender za dodatne radove u vrednosti od skoro 800.000 dinara sa PDV-om. Ovi dodatni radovi su neznatno povećali cenu gradnje koja je iznosila 279 miliona dinara. Dodatne radove je izveo konzorcijum “M Enterijer gradnja”, “Intec” i “Hidrozavod DTD”, koji su bili i izvođači u prvoj fazi radova.

U drugoj fazi radova koji su vredni 682.130.980 miliona dinara bez PDV-a, na gradilištu će biti firme “W.D. Concord west” iz Beograda, kao nosilac posla i podizvođači “Elektrotehnika-Južna Bačka”, “Energy pro”, “Tron tex” i “Intec”.

Još nije poznato kada će ova škola biti završena, ali je izvesno da učenici u tu ustanovu neće krenuti naredne godine. Naime, rok za završetak predstojeće faze radova je 420 kalendarskih dana, odnosno radovi će zahvatiti početak školske 2018/2019. godine.

Dodajmo da je planirano da Muzičko-baletska škola ima skoro 15.000 kvadrata, a u okviru nje će se nalaziti i kоncеrtnа dvоrаnа sa 400 sеdištа.

Izvor: 021.rs