Početna Gradske teme Uskoro nastavak izgradnje novog parka na Novom naselju

Uskoro nastavak izgradnje novog parka na Novom naselju

0

Izgradnja novog parka između Novog naselja i Detelinare uskoro će biti nastavljena jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) uspešno završila dva tendera za firme koji će urediti park i njegovu okolinu.

Prvi tender pokriva uređenje parka, čija je gradnja najavljena pre pet godina, a radovi stali pre nekoliko meseci. Ovaj posao je pripao grupi ponuđača “Graditelj NS” i “KLM Inženjering TM” iz Novog Sada, “Alex E&C i Cvetnik” iz Beograda i “MN” iz Loznice po ceni od 104.962.383,30 sa PDV-om. Posao su dobile skoro iste firme koje su radile prvu fazu radova.

Ove firme će u roku od 210 kalendarskih dana odnosno sedam meseci završiti ranije započete radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, fontani, stazama i javnom toaletu.

Dodajmo da je do sada uloženo više od 150 miliona dinara u gradnju parka. U ovoj novoj fazi radova nisu navedeni troškovi za hortikulturno uređenje parka koje će naknadno uraditi Gradsko zelenilo, pa je još nepoznato koliko bi sve to moglo da košta.

Drugi tender koji je UGZI završila je uređenje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom oko parka i obližnjeg bloka za stanovanje koji je u izgradnji. Ovaj posao u vrednosti od 161.432.087,92 sa PDV-om su dobile firme “Put-invest”, “Energotehnika-Južna Bačka”, “AB & CO” i “Suuniko solutions” iz Novog Sada.

Kako se navodi u tenderu, planirana je izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, javne rasvete, saobraćajnice, parkinga i biciklističkih i pešačkih staza u dužini od više stotina metara oko parka i stambenog bloka u izgradnji sa rokom završetka od 270 dana odnosno devet meseci.

Izvor: 021
Foto: Pixabay