Početna Gradske teme Uskoro počinje druga faza izgradnje ambulante na Adicama

Uskoro počinje druga faza izgradnje ambulante na Adicama

0

Izgradnja ambulante od 1.200 kvadrata na Adicama ovog proleća krenuće u drugu fazu, koja obuhvata ostatak građevinskih radova i parterno uređenje u Smederevskoj 1.

Epidemija virusa korona prolongirala je prvu fazu radova i dovela do aneksa ugovora sa izvođačima radova, firmama “Morava In” i “Rad GM” iz Kruševca, “Teming Electrotechnology” iz Niša i “Junior Security” iz Zrenjanina, bez poskupljenja samih aktivnosti.

Novi datum za završetak prve faze je bio 18. mart, a Uprava je upravo raspisala tender za izvođače druge faze. Radiće se pojedini građevinski radovi (PVC, keramika, krečenje, izolacija, podovi i plafoni), vodovod i kanalizacija, ugradnja sanitarija, galanterija i rasveta, ali i parterno uređenje.

Uprava je u budžetu za drugu fazu odvojila 164 miliona dinara, a izabrani izvođač biće ugovorno u obavezi da sve završi najkasnije do 31. januara 2022. godine.

Ovo je nova projekcija završetka izgradnje nove ambulante budući da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević avgusta prošle godine naveo da se nada otvaranju objekta na leto.

Rok za prijavu zainteresovanih firmi na tender je 27. april.

Nakon završetka svih radova, ambulanta će biti opremljena.

Kako je ranije najavljeno, u ovoj ambulanti će raditi pet lekara opšte prakse, dva pedijatra, dva stomatologa (jedan za odrasle, jedan za decu), jedan ginekolog, dve patronažne sestre i dva laboranta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay