Početna Gradske teme Uskoro počinje obnova stepeništa ispred SNP-a

Uskoro počinje obnova stepeništa ispred SNP-a

0

Grad će do kraja godine popraviti granitno stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Radove vredne 31.540.971,06 dinara izvešće JKP “Put” u sklopu Programa održavanja objekata putne privrede, a novac je Novi Sad dobio od Pokrajine. Kako su za 021.rs objasnili u Gradskoj kući, novac je izdvojen odlukom Skupštine grada 28. septembra, a prethodno su sredstva obezbeđena iz budžeta APV, a u skladu sa Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu od 27. septembra.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da će sada početi popravka granitnog stepeništa ispred SNP-a, i ukolikon vremenski uslovi dozvole, planirano je da radovi budu završeni do kraja ove godine.

Inače, Pozorišni trg nije obnavljan od početka 80-tih godina prošlog veka, kada je i sagrađen. Zaobišlo ga je i uređenje iz 2004/05. kada je nekoliko drugih ulica u centru dobilo behaton umesto kaldrme i asflata.

Međutim, ovo je tek početak uređenja Pozorišnog trga i centra grada uopšte. Kako su za 021.rs pojasnili u UGZI-ju, na osnovu nedavno urađenog arhitektonskog konkursa za idejno rešenje uređenja dela gradskog jezgra u Novom Sadu, u toku je priprema tendera za izradu tehničke dokumentacije uređenja dela centra.

Ova dokumentacija će najverovatnije biti urađena tokom 2019. godine, što zavisi od tendera za izvođača radova, kao i sredstava u budžetu, pa se tokom 2020. ili 2021. godine može očekivati uređenje Pozorišnog trga sa neposrednom okolinom Srpskog narodnog pozorišta, Trga slobode, delova ulica Modene, Kralja Aleksandra i Njegoševe.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia / Dennis Jarvis