Početna Gradske teme Uskoro počinje rušenje “Autokopa” na Futoškom putu

Uskoro počinje rušenje “Autokopa” na Futoškom putu

Gradska uprava javnom nabavkom je odabrala firmu koja će srušiti četiri prizemna objekta bivšeg preduzeća “Autokop” na Futoškom putu 24a.

Ovaj objekat je već dugo napušten, sklon rušenju, zbog čega su građani koji žive u njegovoj blizini tražili od nadležnih da ga sruše do kraja.

Taj posao će obaviti firme “Bulevar gradnja” iz Novog Sada i “MS Atlas 021” iz Veternika, a radove su dobile nakon što je Komisija za zaštitu prava ponuđača, reagujući po prijavi, naložila Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) da ponovi tender.

Naime, na prvi tender je stiglo pet ponuda i UGZI je odabrao zajedničku ponudu “MB Kop” iz Petrovaradina, “Kosmo-kop” iz Bukovca i “Vojmilović company” iz Novog Sada, koji su dali najnižu cenu od 2.459.400 dinara. Tada je odbijena ponuda “Bulevar gradnje” jer ta firma nije imala četiri kamiona od po 15 tona, a što je bio jedna od uslova javne nabavke. “Bulevar gradnja” je uložila prigovor na ovu odluku, što je Komisija prihvatila, pa je UGZI na ponovljenom tenderu odabrao ovu firmu jer je sa 2.360.000 dinara njena ponuda bila najniža.

Rušenje ostataka “Autokopa” se očekuje narednih dana, a ceo posao treba da bude urađen za dve nedelje.

Izvor: 021
Foto: Pixabay