Početna Gradske teme Uskoro počinju radovi na popravci kolovoza u Partizanskoj ulici

Uskoro počinju radovi na popravci kolovoza u Partizanskoj ulici

U Partizanskoj ulici uskoro će početi radovi na popravci kolovoza, jer je Uprava za građevinsko zemljište i investicije uspela da završi tender koji je prvobitno bio obustavljen zbog neispravnih ponuda.

Na prvobitnom tenderu, “Put-invest” iz Sremske Kamenice i “Karin komerc” iz Veternika poslali su ponude koje su bile neispravne i sa cenom većom od predviđene javne nabavke koja je bila 69.977.131 dinar.

U prvom krugu koji je poništen, “Put-invest” je ponudio cenu koja je bila dvadesetak hiljada viša od procenjene vrednosti, dok je cena “Karin komerca” iznosila 80,5 miliona dinara. U ponovljenom postupku, Uprava je pozvala obe firme da dostave ispravljene ponude, što je uradio samo “Put-invest”, koji je sada svoju cenu spustio za 30.000 na 69.965.639 dinara i tako dobio posao u Partizanskoj ulici, na koji će iz budžeta otići još skoro 14 miliona dinara za PDV.

Podsetimo da su novac za radove zajednički obezbedili Pokrajina i Grad krajem prošle godine na osnovu ugovora kojim se finansiraju i radovi u Miletićevoj ulici, a radi se o tzv. pojačanom održavanju saobraćajnica. Predviđeno je da se rekonstruiše svih 1.100 metara jedne kolovozne trake u Partizanskoj, u delu od Temerinske do Sentandrejskog puta. Radovi će obuhvatiti i sređivanje biciklističke i behatoniranje pešačke staze.

Podsetimo da je Partizanska ulica jedna od najopterećenijih u Novom Sadu, jer je deo tranzita, a raskopana je skoro svake godine po nekoliko meseci radi stalnih popravki asfalta ili komunalne infrastrukture.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay