Početna Gradske teme Uskoro postavljanje novih brojača saobraćaja u Novom Sadu

Uskoro postavljanje novih brojača saobraćaja u Novom Sadu

0

Postavljanje novih kombinovanih brojača za motorna vozila i bicikle, na više lokacija u gradu, započeće ovih dana.

Javnom nabavkom predviđeno je da se na tri lokacije broji protok motornih vozila i bicikala, a na dve samo prolazak bicikala.

Vrednost ove nabavke je gotovo devet miliona dinara.

Oprema za brojanje svih kategorija biće postavljena u Kornelija Stankovića i Bate Brkića, te na Bulevaru Evrope, dok će se brojači isključivo bicikala nalaziti na Futoškom putu i u Narodnog fronta.

Na 41 brojačkom mestu na saobraćajnicama u Novom Sadu uspostavljen je sistem za automatsko brojanja saobraćaja. Sistem podrazumeva prikupljanje podataka o broju vozila i biciklista, automatsku komunikaciju i prenos podataka u centralni računar, kao i izveštavanje o trenutnom stanju saobraćaja na internet stranici Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

“Brojači saobraćaja koriste se za brojanje i vozila i biciklista ili za brojanje samo jedne od ove dve kategorije, što omogućuje da se isti uređaj može koristiti za sve svrhe, čime se racionalizuju troškovi uspostavljanja i održavanja sistema. Pored uređaja za brojanje, oprema sadrži i totem sa displejom na kome se prikazuje broj biciklista po danu i ukupan broj za celu godinu, kao i neke opšte informacije – datum, vreme, temperatura”, poručuju u UGZI-ju.

Izvor: 021.rs
Foto: Printscreen / YouTube