Početna Gradske teme Uskoro postavljanje spomenika stradalima u “Kontrastu”

Uskoro postavljanje spomenika stradalima u “Kontrastu”

0

kontrast

Zavod za izgradnju grada uspeo je, iz trećeg puta, da na tenderu izabere preduzeće koje će sagraditi spomenik nastradalima u požaru u diskoteci “Kontrast”.

Posao je pripao preduzeću “NPN Gradnja” iz Novog Sada i “Ekonomistelektro” Beočina, koji su zajednički dali ponudu u vrednosti od 2.695.909,10 dinara. Ova ponuda je prihvaćena zbog toga što je tražena najniža cena, pošto su iz “Grostatik” iz Novog Sada tražili 2.911.710 dinara, a iz “MobilSistemi” iz Novog Sada 2.916.291 dinara.

Pošto je ugovor već sklopljen, pobedniku tendera ostaje dve nedelje da uredi i postavi spomenik na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice, kod “Kontrasta”. Spomenik inače predstavlja protivpožarne stepenice kojima se ne može proći, a rad je Novosađanke Ivane Sovilj.

U Kontrastu su 1. aprila 2012. godine tragično stradali Tamara Miladinović, Marina Aničić, Renato Vuković, Marko Pavlović, Zoran Ignjatović i Milena Dalmacija. Na spomeniku će biti ploča sa imenima nastradalih, sem Milene Dalamcije, čiji roditelji nisu dali dozvolu za to.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs