Početna Gradske teme Uskoro radovi na biciklističkoj stazi od Novog Sada do Futoga

Uskoro radovi na biciklističkoj stazi od Novog Sada do Futoga

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad je raspisala tender za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Futoga. Procenjena vrednost izgradnje je 142.211.333 dinara bez PDV-a, što je oko 1,2 miliona evra.

Nova staza trebalo bi spoji ulicu Sime Matavulja u Novom Sadu i Dunavsku ulicu u Futogu.

Deonica Novi Sad – Begeč manjim delom prolazi kroz urbanu zonu Novog Sada dok se najvećim delom, u dužini od oko 23 kilometara kreće po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Staza je deo jednog od tri koridora evropske mreže Eurovelo koji prolaze kroz Srbiju. Pripada koridoru Eurovelo 6 od Atlantika do Crnog mora. Dužina koridora Eurovelo 6 kroz Srbiju je oko 665 kilometara.

Staza Begeč – Futog prethodno je završena, što znači da je ostalo da se staza poveže sa Novim Sadom. Konačna destinacija ove deonice je Šekspirova ulica.

Za posao vredan 142,2 miliona dinara zainteresovani ponuđači mogu da se jave do 20. septembra, a detalji se nalaze OVDE. Rok za izvođenje radova koji je procenila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je 240 dana.

Izvor: ekapija / novisad.com
Foto: Pixabay