Početna Gradske teme Uskoro revizija tarifa i zona GSP-a u Novom Sadu i prigradskim naseljima

Uskoro revizija tarifa i zona GSP-a u Novom Sadu i prigradskim naseljima

gsp_autobus_bus_700_2

Gradsko saobraćajno preduzeće i Uprava za saobraćaj planiraju da ove godine izrade Studiju zonsko-tarifnog sistema pošto je postojeća podela grada na zone naplate prevoza stara više decenija.

Naime, sadašnji cenovnici i zone podele Novog Sada i prigradskih naselja ne oslikavaju realnu situaciju na terenu, jer su se pojedina prigradska naselja, poput Veternika i Futoga, proširila i postala sastavni delovi grada.

Odbornik SRS-a u Skupštini grada Lazar Kanjerić je Upravi za saobraćaj postavio pitanje da li može da se promeni tarifa za prevoz autobusima GSP-a u Veterniku i Futogu, jer je prevoz od stadiona “Vujadin Boškov” do Futoga skuplji nego od MAS-a u Novom Sadu do Stadiona.

Iz Uprave mu je rečeno da je Grad još 2008. godine inicirao izradu Studije formiranja tarifnog sistema naplate koji su izradili “Urbanizam” i Fakultet tehničkih nauka. Ova studija je potvrdila potrebu da se napravi novi zonsko-tarifni sistem, a sada će uslediti izrada Studije koja će predložiti kako će se ubuduće naplaćivati prevoz GSP-om.

Podsetimo da su GSP i Grad pre desetak godina imali nameru da uvedu potpuno nov elektonski sistem naplate prevoza, poput Bus-plusa koji se tek kasnije pojavio u Beogradu, ali posle više neuspelih tendera, cela priča o ovom novom sistemu je završila u nekoj fioci.

Izvor: 021