Početna Gradske teme Uskoro unošenje nameštaja i opreme u Dom zdravlja Liman

Uskoro unošenje nameštaja i opreme u Dom zdravlja Liman

0

Radovi u Limanskoj ambulanti posle godinu i po dana će biti završeni, jer je Dom zdravlja raspisao nabavku za odabir firme koja će obaviti transport i unos nameštaja.

Ova javna nabavka je vredna 2,5 miliona dinara bez PDV-a i rok za obavljanje posla je 20 dana.

Iz konkursne dokumentacije se vidi da će firma koja dobije posao morati da angažuje tri kamiona sa rampom i tri viljuškara sa najmanje 12 ljudi za pakovanje, iznošenje i druge poslove kako bi preneli opremu i nameštaj iz skladišta u Industrijskoj BB i drugim zdrastvenim ustanovama u gradu do Limana.

Zanimljivo je i da je Dom zdravlja propisao da ponuđač za selenje treba da obezbedi 50 streč folije od 50cm, više od 550 različitih kutija, 10 pucketavih folija širokih 60cm i dugih 50 metara, zatim 250 flomastera, 50 pakovanja koji sadrže nalepnice 100 A4 listova, 200 samolepljivih traka i 50 kanapa za kutije.

Javna nabavka je otvorena do 16. avgusta, što uz sve rokove govori da će krajem ovog i početkom sledećeg meseca biti selidbe u rekonstruisani Dom zdravlja.

Podsetimo i da je Dom zdravlja nedavno pokrenuo nabavku vrednu 41.666.667 dinara bez PDV-a za kupovinu ormana, stolova, stolica i druge opreme za ovaj objekat. Rok za dostavljanje ponuda je istekao pre nekoliko dana i još uvek se čeka odluka Komisije, da li ima ispravnih ponuda.

Prema ranijim izjavama nadležnih, do kraja jula je trebalo da budu završeni radovi, što je potom pomereno na avgust. Kada se ambulanta pogleda spolja, vidi se da je sve završeno i da ako se nešto više i radi, to su unutrašnji radovi.

Kako se sada završava nabavka nameštaja i angažuje firma za selidbu, sve je izvesnije da će Limanci nakon skoro 500 dana verovatno u septembru moći ponovo da koriste ambulantu.

Izvor: 021.rs
Foto: DZNS