Početna Gradske teme Uskršnji slatkiši za ukrajinsku decu

Uskršnji slatkiši za ukrajinsku decu

0

Prikupljanje uskršnjih slatkiša u vidu čokoladnih zeka, čokoladnih jaja, medenjaka, kao i ostalih poslastica koje su ispravne i u roku trajanja, za decu izbeglu od rata u Ukrajini, juče je realizovana u prostorijama ukrajinskog Kulturnog centra „Kobzar“.

Prema rečima organizatorke humanitrane akcije, volonterke Isidore Karišik slabiji je bio odziv nego prethodnih puta, ali ni subotnji dan nije išao u prilog, s obzirom na to da je bilo kišovito i hladno vreme.

– Ukoliko građani nisu čuli da se organizuje humanitarna akcija, mogu doneti slatkiše u Kulturni centar “Kobzar” sve do Uskrsa, na adresu Jevrejska 33, u periodu od 17 do 20 sati – kaže Karišik. – Ovim gestom ćemo im ulepšati jedan od najvećih hrišćanskih praznika i ispuniti njihove emocionalne i duhovne potrebe, pružiti im podršku i izmamiti osmeh na lice.

Slatkiši će biti prevezeni u prihvatne centre za izbeglice, u kojima borave mališani.

– Svakodnevna akcija Kulturnog centra “Kobzar” je prikupljanje garderobe koja je čista i upotrebljiva, zatim konzervirane hrane, supe u kesici, brašna, šećera, ulja, odnosno svega što može duže da stoji i hermetički je zatvoreno – objasnila je naša sagovornica. – Takođe, dobrodošle su stvari koje se koriste za ličnu higijenu i ostala sredstva poput pelena za decu i odrasle… Ukoliko građani žele da pomognu, dobrodošli su svaki dan.

Kako kaže, iz Kulturnog centra “Kobzar” se donacije dalje šalju ukrajinskoj ambasadi, koja ima informacije o najugroženijima.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay