Početna Gradske teme Usluga eVrtić od danas za predškolske ustanove u Novom Sadu i Beogradu

Usluga eVrtić od danas za predškolske ustanove u Novom Sadu i Beogradu

0

Od danas je usluga eVrtić, namenjena upisu dece u vrtiće, pored niza lokalnih samouprava, dostupna roditeljima i za predškolske ustanove u Beogradu i Novom Sadu, saopštila je Kancelarija za informatičke tehnologije i elektronsku upravu.

Napominje se da se prilikom korišćenja usluge eVrtić automatski pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, tako da roditelji, prilikom upisa deteta ne moraju da dostavljaju dokumenta s podacima iz ovih evidencija, niti da odlaze na šaltere.

Podseća se da je usluga eVrtić dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima, a roditelji mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u željenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

“Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin. Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji lično predškolskoj ustanovi podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status”, napominje se u saopštenju Kancelarije za IT.

Podsećaju roditelje da u svojim lokalnim samoupravama prate kada je konkurs za upis dece u vrtiće otvoren, kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu elektronski.

Izvor: Tanjug
Foto: Printscreen