Početna Gradske teme Uspešni bilateralni susreti u Privrednoj komori Vojvodine

Uspešni bilateralni susreti u Privrednoj komori Vojvodine

0

U okviru Poslovnog foruma sa Francuskom, u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), juče je održano preko sto poslovnih razgovora između naših i francuskih privrednika i predstavnika institucija dve zemlje, nakon predstavljanja potencijala vojvođanske i francuske privrede kroz različite sektore industrije.

Najviše razgovara ostvareno je u oblasti prehrambene industrije gde su se naši proizvođači hrane sastali sa francuskim distributivni centrima.

„Obavili smo tri B2B razgovora sa distributerima za markete u Francuskoj, kao i sa distributerom koji pokriva i afričko tržište. Veoma su zainteresovani za naše proizvode premijum kvaliteta, kao što su sok od paradajza sa celerom, ljuti sok od paradajza i ajvar. Kako su pokazali interesovanje, nastavićemo komunikaciju sa njima, a najavili su da će u toku maja doći da obiđu našu proizvodnju“, rekao je Branislav Sekulić, vlasnik porodične firme „Vrtlari“.

U francuskoj delegaciji je i privrednik Rodžer Butone (Roger Boutonnet), predsednik francuske kompanije „Le Park“ (Vert Galant et Béthunes) za proizvodnju hidrauličnih dizalica, hidrauličnih ruku i platformi.

„Došli smo da se bolje upoznamo sa ovim tržištem i zainteresovani smo za distribuciju naših proizvoda u Vojvodini, pre nego i otvorimo proizvodnju u ovom regionu“, rekao je Buton.

Ispred porodične firme za organsku proizvodnju iz Pariza došao je Vladimir Jovanović koji je istakao da je organska proizvodnja interesantna i da bi želeli da sarađuju u Vojvodini sa domaćim proizvođačima, zadrugama, gde bi, kako kaže, izgradili farmu, a vremenom i kapacitete potrebne za razvoj seoskog turizma.

„Interes naše firme je da pokrene organsku proizvodnju sa definisanjem finalnog proizvoda i njegovim izvozom. Interes firme je da zaposli ljude sa terena i da privređuje i sarađuje u regionu“, rekao je Jovanović i dodao da je važno uvećati površine pod organskom proizvodnjom.

Kompanije su dogovorile individualne posete francuskih privrednika krajem maja ove godine, a time i nastavak saradnje sa našim privrednicima. U okviru višednevne posete Vojvodini, francuska delegacija sa PKV posetila je nekoliko kompanija u Vojvodini – Enterijer Janković u Novom Sadu, Termovent SC i Tim-Kop u Temerinu, a u toku sutrašnjeg dana najavljena je poseta Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Foto: Promo