Početna Gradske teme Uspešno realizovan projekat „#mogu.i.ja“

Uspešno realizovan projekat „#mogu.i.ja“

Četiri onlajn radionice, namenjene učenicima srednjih škola, na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvijanja društvenog aktivizma mladih održane su u okviru projekta „#mogu.i.ja“, koji je realizovala Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade, uz finansijski podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Radionice su, u decembru, realizovali vršnjački edukatori Milana Matković i Lazar Paroški, koji su na takmičenju „Svetionik znanja 4.0“, u konkurenciji 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih samouprava, sa tom idejom osvojili nagradu publike.

Vršnjački edukatori su osmislili i prezentovali kreativne onlajn sadržaje preko Zum platforme, uz podršku i koordinaciju Kancelarije za mlade, a sve radionice realizovane su iz „Omladinskog OK kluba“, gde su snimljeni i kadrovi za kratkometražni video koji je režirao tim mladih.

Ostvarena je i saradnja sa Opštinom Srbobran, Srednjom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, Gimnazijom i ekonomskom školom ,,Svetozar Miletić“ iz Srbobrana, a pokrenuta je i instagram stranica @mogu.i.ja. sa porukom „Internet uključi – osobe sa invaliditetom u društvo priključi!“ gde mladi mogu da se informišu o ovoj veoma važnoj temi.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad