Početna Gradske teme Uspešno završena kružna trka na Mišeluku

Uspešno završena kružna trka na Mišeluku

U organizaciji Sportskog auto-moto i karting kluba “021”, na novosadskoj stazi “Mišeluk” održana je kružna trka, druga u kalendaru Šampionata Srbije u auto trkama.

U prvom delu programa prvi na stazu izašli su vozači u diviziji 3, koja podrazumeva klase od 3 do 9, odnosno agregate od 1400 do 2000 kubika, a najbrži bio je Dragan Stojković, član “Verba sporta” u alfa romeu 147.

Zatim su na red došle trke dve klase zastava 850, popularnih fića, gde je kroz cilj prvi prošao Nikola Ekmeščić iz Bajine Bašte.

Drugi deo programa bio je rezervisan za zastavin model jugo, prvo mali n, gde je najbolji bio Marko Marić iz Tima “Orakul Polikarbonati”, a onda, u nacionalnoj klasi, hibrid, gde je ispred drugih bio Makedonac Viktor Davidovski, član “Crvene zvezde”.

Dobro je što je konkurencija bila velika, pa je i trka bila zanimljivija. Pobeda je zato bila teža, ali mi je i draža, a pogotovo zato što je moja prva u Novom Sadu“, rekao je Viktor Davidovski, ASU “Crvena zvezda”.

Sve je prošlo u savršenom redu. Nije bilo većih incidenata, publika je zadovoljna, kao i vozači, pa mogu da kažem da je “Velika nagrada Novog Sada” bila potpuni uspeh“, rekao je Marko Sandiki, predsednik SAMKK “021”.

Posle Kraljeva i Novog Sada, Šampionat Srbije seli se u Beograd, gde će 17. i 18. juna domaćin kružne trke biti staza “Ušće”.

Izvor: RTV
Foto: Printscreen

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here