Početna Gradske teme Uz Fruškogorski koridor u Sremskoj Kamenici moguća gradnja stambenih i poslovnih objekata,...

Uz Fruškogorski koridor u Sremskoj Kamenici moguća gradnja stambenih i poslovnih objekata, vrtića, sportskih terena…

0

Fruškogorski koridor koji bi trebalo da prepolovi vreme putovanja iz Novog Sada ka Rumi, Šapcu, Loznice i granici sa Hrvatskom, ali i do aerodroma “Nikola Tesla”, dobiće i proširenje u Sremskoj Kamenici gde je predviđena gradnja stambenih i poslovnih objekata.

Prema Planu detaljne regulacije Mali do – proširenje u Sremskoj Kamenici podrazumeva površinu od 13,10 hektara i prostor se nalazi sa severozapadne i zapadne strane ograničen Ulicom Ive Lole Ribara, a oslanja se na Fruškogorski koridor.

Planom regulacije, u prizemlju objekata dozvoljeno je obavljati delatnosti kao što su trgovina, usluge, servisi. Moguće je planirati i potpuno poslovne objekte, čija delatnost neće ugrožavati poslovanje. Moguća je i realizacija sadržaja kao što su gerontološki centri, domovi penzionera, predškolske ustanove, rekreativni kompleksi, otvoreni sportski tereni, sportske dvorane i tako dalje.

Kada je reč o ozelenjavanju, predlaže se uređenje krovnih vrtova, sadnja voća i povrća, kao i vinograda. Nema uslova za drvored, ali se preporučuje ozelenjavanje parking mesta.

Postojeće saobraćajnice su neuređene, bez kolovoznog zastora. Ne postoje izgrađeni trotoari i biciklističke staze. Vozila javnog gradskog prevoza saobraćaju Ulicom Ive Lole Ribara.

Moguće su korekcije predloženih ulica. Planom će se predvideti izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže, prenosi eKapija.

Izvor: eKapija
Foto: Wikipedia