Početna Gradske teme Van saobraćaja dve od tri garniture brzog voza za Novi Sad

Van saobraćaja dve od tri garniture brzog voza za Novi Sad

0

Nakon prošlonedeljnog kamenovanja brzog voza „Soko“ u Zemunu, „Srbija voz“ saopštio je da će garniture ostati u redovnom saobraćaju. Ipak, došlo je do privremenih izmena.

Kako piše N1, polazak za Novi Sad planiran za 9:00 časova, danas je, kao i nekoliko prethodnih dana, obavio voz koji umesto na InterCity vozi na Regio Expres linijama.

Iako je na sajtu i aplikaciji „Srbija voza“ naglašeno da se ovaj polazak obavlja novim brzim vozom, na Železničkoj stanici Beograd Centar, putnike je na 4. koloseku dočekao „običan voz“, navodi N1. Na pitanje zašto je umesto novog na ovom koloseku postavljen stari voz, osoblje zaposleno na stanici odgovorilo je konstatacijom – da su „dve od tri garniture ‘Soko’ voza u defektu i van saobraćaja“, ali nisu želeli da otkriju više detalja. Ni osoblje voza nije bilo rečitije, od njih je N1 saznao da ovakvo stanje traje „već danima“

„Srbija voz“ je saopštio da će 14. juna biti obavljena privremena zamena elektromotornih garnitura „Soko“.

– Vreme putovanja zamenskim garniturama se neće produžiti i biće u skladu sa važećim redom vožnje. Ostali vozovi na relaciјi Beograd Centar-Novi Sad, saobraćaјu bez promene – navedeno je u obaveštenju „Srbija voza“.

Privremena zamena najavljena je i za sredu, 15. jun.

Podsetimo, voz „Soko“ kamenovan je 28. maja, a zbog toga su uhapšeni maloletnici. Garniture „Soko“ voza kamenovane su i pre dva dana, u Zemunu, a počinioci još nisu pronađeni.

Pojedinci iz čistog vandalizma kamenuju vozove, a kako je nemoguće pokriti prugu kamerama i angažovati dovoljno ljudi, moraće da se koriste dronovi koji će pratiti vozove do Novog Sada, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Izvor: N1, novisad.com
Foto: Srbija Voz