Početna Gradske teme Vanja Vučenović održao sastanak sa gradonačelnikom Pečuja

Vanja Vučenović održao sastanak sa gradonačelnikom Pečuja

Vanja Vucenovic (1)

Povodom Dana Grada Novog Sada, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021, Nemanja Milenković i Programski direktor projekta, Momčilo Bajac, održali su sastanak sa gradonačelnikom Pečuja Žoltom Pavom i njegovim saradnicima. Tom prilikom se razgovaralo i o mogućnostima kulturne saradnje i razmene, ali i ekspertske podrške stručnjaka iz Pečuja projektnom timu Novi Sad 2021.

Danas smo, u okviru proslave 1. februara – Dana Grada Novog Sada, održali radni sastanak sa gradonačelnikom Pečuja Žoltom Pavom i njegovim saradnicima, gde smo dogovorili jačanje kulturne saradnje naša dva grada, ali i dobili obećanje dalje i jače pomoći i podrške našeg pobratimskog grada Pečuja kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine – istakao je Vučenović.

Podsetimo, 2010. godine, Pečuj je bio Evropska prestonica kulture, a Gradonačelnik Pečuja je uputio prošle godine podršku kandidaturi Novog Sada i ponudio svu raspoloživu pomoć i podršku na tom putu. Ovo je bila prilika da se konkretizuju predlozi za saradnju i razmene iskustva u procesu kandidature za ovaj, jedan od najznačajnijih kuluturnih projekata u Evropi i svetu.

Vanja Vucenovic (2)

Autor: NSHronika.rs
Izvor: novisad2021.rs
Foto: Vanja Vučenović / Facebook