Početna Gradske teme Vanja Vučenović održao sastanak sa gradonačelnikom Pečuja

Vanja Vučenović održao sastanak sa gradonačelnikom Pečuja

0

Vanja Vucenovic (1)

Povodom Dana Grada Novog Sada, član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021, Nemanja Milenković i Programski direktor projekta, Momčilo Bajac, održali su sastanak sa gradonačelnikom Pečuja Žoltom Pavom i njegovim saradnicima. Tom prilikom se razgovaralo i o mogućnostima kulturne saradnje i razmene, ali i ekspertske podrške stručnjaka iz Pečuja projektnom timu Novi Sad 2021.

Danas smo, u okviru proslave 1. februara – Dana Grada Novog Sada, održali radni sastanak sa gradonačelnikom Pečuja Žoltom Pavom i njegovim saradnicima, gde smo dogovorili jačanje kulturne saradnje naša dva grada, ali i dobili obećanje dalje i jače pomoći i podrške našeg pobratimskog grada Pečuja kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine – istakao je Vučenović.

Podsetimo, 2010. godine, Pečuj je bio Evropska prestonica kulture, a Gradonačelnik Pečuja je uputio prošle godine podršku kandidaturi Novog Sada i ponudio svu raspoloživu pomoć i podršku na tom putu. Ovo je bila prilika da se konkretizuju predlozi za saradnju i razmene iskustva u procesu kandidature za ovaj, jedan od najznačajnijih kuluturnih projekata u Evropi i svetu.

Vanja Vucenovic (2)

Autor: NSHronika.rs
Izvor: novisad2021.rs
Foto: Vanja Vučenović / Facebook