Početna Gradske teme Vanja Vučenović: Već imamo pravog gradonačelnika

Vanja Vučenović: Već imamo pravog gradonačelnika

0

Vanja Vucenovic (1)Uprkos gužvi zbog svih poslova koje obavlja zbog kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, Vanja Vučenović, član Gradskog odbora za kulturu, našao je vremena da sa nama porazgovara o radu vlasti tokom predhodne četiri godine. Gradski ministar zadužen za kulturu ističe važnost projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine i otkriva da njegov rodni grad već ima pravog gradonačelnika.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Rad gradske vlade komentarišem na najbolji mogući način, posebno s obzirom na to u kakvom stanju smo zatekli grad te 2012. godine, i s obzirom na to šta smo sve uradili od tada. Danas je Novi Sad uređen grad, sa stabilizovanim javnim finansijama i javno-komunalnim sektorom, lokalna samouprava sa jasnom vizijom razvoja u gotovo svim oblastima života. Kao gradskog ministra zaduženog za kulturu, posebno me raduje činjenica da smo podigli kvalitet kulturnog života u gradu na zavidan nivo, te da smo u ovom trenutku najozbiljniji pretendent na titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Pre svega da nastavi da realizuje sve kvalitetne projekte koje je započela u prethodnom periodu. Ako mene pitate, ja navijam da 2021. godinu dočekamo kao Evropska prestonica kulture. Ova titula bi našem Novom Sadu donela sveobuhvatan i do sada neviđeni razvoj i prosperitet u svim oblastima društvenog života, a ne samo, kako se pogrešno misli, u kulturi. I zbog toga toliko veliku pažnju poklanjamo ovom važnom projektu.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Ako imamo u vidu sve ove rezultate koji su postignuti u prethodne tri i po godine, onda smo saglasni da takvog gradonačelnika već imamo, a to je, svakako, gospodin Miloš Vučević. Verujem da će Novosađani, zbog svega kvalitetno urađenog u Novom Sadu, ali i zbog svega što bi još trebalo uraditi u budućnosti, još jedan mandat poveriti upravo ovom sposobnom i vrednom čoveku.

Autor: Ivana Knežević
Foto: Privatna arhiva