Početna Gradske teme Večeras na Trgu slobode protest za Stena

Večeras na Trgu slobode protest za Stena

“Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad- Spans” u nedelju, 26. juna, u 19h na Trgu slobode organizuje protest zbog nedavno eutanaziranog psa lutalice Stena.

sten“Iz nekog razloga, tri veterinara zaposlenih u JKP “Zoohigijena i veterina” su rešili da Sten više ne treba da uživa sa decom, da uživa u slobodi, da Sten ne postoji više među nama. Veterinari su stavili tačku i doneli odluku van svih pravila i zakonskih okvira, moralnih i etičkih načela, van okvira ljudskosti i empatije. Zahtevamo pravdu za Stena! Zahtevamo odgovornost za sve koji su odgovorni za Stenovo ubistvo!”, poruka je organizatora ovog skupa.

Kako 021 saznaje, protestu će prisustvovati ljudi koji su brinuli o Stenu, svi koji su ga znali, i sva deca koja su ga volela, a koja će ovom prilikom čitati pisma upućena svom omiljenom psu. Takođe, planirano je i da glumica Marina Cinkocki pročita govor.

Organizatori ovim protestom žele da skrenu pažnju kako na eutanaziju Stena, za koga tvrde da poseduju mnogo dokaza da nije bio agresivan, tako i na sve one pse za koje niko nije pitao a koji su možda tako završili.

Takođe, okupljeni će tražiti smenu svih veterinara koji su u tom činu učestvovali.