Početna Gradske teme Do veletržnice u Novom Sadu uz privatnog partnera

Do veletržnice u Novom Sadu uz privatnog partnera

– Novom Sadu je neophodna veletržnica, odnosno veliki distributivni centar za voće i povrće, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Postojeća Kvantaška pijaca nije na dobrom mestu i nije dovoljno dobra i zaslužuje bolju lokaciju i bolji prostor – rekao je Vučević odgovarajući na pitanje građana tokom onlajn konferencije “Poljoprivreda posle pandemije“, u organizaciji Novosadskog sajma, uz podršku kompanije Color Media Communications.

Vučević je rekao da se postojeća Kvantaška pijaca nalazi na oko tri hektara površine, a da Grad ima nekoliko opcionih lokacija za veletržnicu, od koji su neke čak i na 20 hektara. Grad bi, objasnio je on, pronašao privatne partnere, kako bi kroz javno-privatno partnerstvo izgradili veletržnicu. Vučević je rekao da je postojeći zakon dobar, te da se nada da ne bi trebalo da bude problema, „ukoliko postoji javni interes“.

– A, javni interes svakako postoji, jer je gradu neophodna veletržnica, u kojoj bi bili smešteni svi sadržaji koji su neophodni za tu funkciju, a na jednom mestu – rekao je on.

Podsetio je i da je Novi Sad realizovao uspešnu koncesiju kada su u pitanju apoteke u gradu, te da je uveren da bi isto tako bili uspešni i kada je veletržnica u pitanju.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay