Početna Gradske teme Velika investicija u Osnovnu školu Vasa Stajić: Gradi se nova fiskulturna sala...

Velika investicija u Osnovnu školu Vasa Stajić: Gradi se nova fiskulturna sala od 1.300 kvadratnih metara

0

Osnovna škola “Vasa Stajić”, na Adamovićevom naselju, koja broji više od 1.000 učenika u 35 odeljenja dobija do kraja 2023. godine novu fiskulturnu salu koja će biti povezana sa zgradom, najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je juče, zajedno sa čanicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić i direktorkom škole Zoricom Đurić obišao radove.

U dvorištu će ostati sportski teren, teren za tenis, a stolarija i fasada na školi biće sređena. Škola je pre nekoliko godina nadograđena u saradnji sa Pokrajinom, kada je dobila još učionica.

– Škola je ovo čekala praktično od same izgradnje, od 50-ih godina prošlog veka, kada je po projektu bilo zamišljeno da fiskulturna sala bude veća nego što je bila i da postoji topla veza između glavne zgrade i fiskulturne sale. Danas smo u mogućnosti da idemo u realizaciju tog projekta i ponosan sam na činjenicu da zajedničke pare svih građana Novog Sada investiramo u projekte budućnosti – izjavio je gradonačelnik Vučević.

Gradonačelnik je istakao da je vrednost ove investicije na Adamovićevom naselju ne samo novčana već i ta da đaci ove škole više neće morati da izlaze iz zgrade kako bi došli do fiskulturne sale.

– Ovo je investicija od preko 200 miliona dinara. Mi očekujemo da ćemo 2023. godine kompletno završiti ovu investiciju, da će fiskulturna sala biti od 1300 kvadratnih metara sa tribinama gde će moći da se organizuju školska takmičenja – dodao je prvi čovek Novog Sada.

U dvorištu će ostati sportski teren, teren za tenis, a stolarija i fasada na školi biće sređena. Škola je pre nekoliko godina nadograđena u saradnji sa Pokrajinom, kada je dobila još učionica.

– Ovo je škola u koju sam ja išao i više neće moći da se uporedi sa onim vremenima kada sam ja bio đak. A tako i treba da bude. Ovo je pobeda svih Novosađana. Zato s ponosom ističem koliko nam je ojačala novosadska kasa da možemo da investiramo u prave stvari i odgovorno trošimo zajednički novac – naveo je Vučević.

Zorica Đurić, direktorka škole, istakla je da su roditelji i učenici bili oduševljeni kada su početkom nove školske godine čuli da će se škola rekonstruisati.

– Sport je jako bitan u odrastanju deteta, a obrazovanje jedina stvar koja se u životu čoveku ne može oduzeti. Na to treba da mislimo. Ova škola je napravljena 1956. godine i ovde ima dosta posla, ali uz pomoć Grada uspećemo da je sredimo – kazala je direktorka.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay