Početna Gradske teme U Novom Sadu veliki broj napuštenih gradilišta koji ugrožavaju životnu bezbednost ljudi

U Novom Sadu veliki broj napuštenih gradilišta koji ugrožavaju životnu bezbednost ljudi

19eedade-05c8-4b44-b748-8e2b04b3c6ab

U Novom Sadu prema evidenciji Građevinske inspekcije ima 41 napušteno gradilište i 53 napuštena objekta, od kojih je 12 u prigradskim mestima Bukovcu, Kovilju i Kisaču.
Svi ovi objekti prema proceni inspekcije dovode u opasnost život i zdravlje ljudi, bezbednost susednih objekata i okoline ili ugrožavaju životnu sredinu.
U decembru su četiri objekta prinudo ograđena i to Radnički univerzitet, objekti u Ulici Miše Dimitrijevića 31, ugao Đorđa Rajkovića i Pavla Stamatovića, i još jedan. Takođe, petoro vlasnika je samo uradilo obezbeđenje napuštenih gradilišta.
Povodom objekta u ulici Alekse Šantića o kojem se oglasio i pokrajinski ombudsman nakon pritužbi građana, glavna građevinska inspektorka Slavica Lazov kaže da je Stambena zadruga “Rafinerija” podnela zahtev za legalizaciju tog objekta, ali da se, po izjavi sadašnjeg direktora na objektu ne mogu preduzeti nikakve radnje jer je investitor u sporu s Razvojnom bankom Vojvodine. Inspekcija je za ovu zgradu 5. aprila 2013. godine donela zaključak o prekidu postupka do pravosnažnog okončanja postupka legalizacije koji se vodi u Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove.
Inače, nezavršena zgrada ima osam spratova sa suterenom, prizemljem i potkrovljem. Zgrada je počela da se zida 1991. godine, i još uvek nije završena, pri čemu je urađen deo završnih unutrašnjih radova i delimično je ugrađena stolarija. U prizemlju objekta stolarija nije ugrađena pa je ono zaštićeno i zatvoreno drvenim pregradama.

Autor: Dnevnik