Početna Gradske teme Veliko interesovanje Novosađana za vakcinu protiv gripa, ostalo još 500 doza

Veliko interesovanje Novosađana za vakcinu protiv gripa, ostalo još 500 doza

0

vakcina_rakU novosadskim domovima zdravlja ostalo je još 500 doza vakcine protiv gripa.Koordinatorka Doma zdravlja “Novi Sad” za imunizaciju Dragana Kostadinović, pacijenti su ove godine vrlo zainteresovani za vakcinaciju, za razliku od prethodnih.

“Nabavka vakcina se planira na osnovu utroška prethodne sezone pa smo za tekuću sezonu dobili 9.000 doza. Od 18. oktobra do 25. novembra utrošeno je čak 8.500 doza, tako da domovi zdravlja u Novom Sadu raspolažu još s oko 500 vakcina, raspoređenih po punktovima, dok su veće ambulante utrošile svoje zalihe”, kaže Kostadinović za “Dnevnik”.

Prema njenim rečima, postoji mogućnost da se dobiju dodatne količine vakcina protiv gripa.

Dom zdravlja je od nadležnog Instituta za javno zdravlje Vojvodine već zatražio dodatne doze za imunizaciju, a oni su prosledili zahtev Institutu “Batut”, rekla je Kostadinović, apelujući na građane da ne kupuju sami vakcine i da budu strpljivi dok ne stigne odgovor nadležnih jer će možda biti dodatne isporuke.

Po saznanjima iz sedmodnevnog izveštaja Instituta za javno zdravlje Vojvodine o zaraznim bolestima, do sada nema registrovanih obolelih od gripa.
Autor: Dnevnik