Početna Gradske teme Veljko je prva beba rođena na rođendan Novog Sada

Veljko je prva beba rođena na rođendan Novog Sada

0

Prva beba rođena na 271. rođendan Novog Sada je Veljko.

On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je 3, 680 kg, a dugačak 52 cm.

Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

– Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije. Juče su objavljeni zvanični podaci za 2018. godinu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac i upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Tihomir Vejnović zahvalili su se Gradu Novom Sadu na gestu koji služi pronatalitetu.

– U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, što znači da se nastavlja trend pozitivnog prirodnog priraštaja u Novom Sadu, a ovaj poklon Grada Novog Sada je simbol ulaganja u budućnost – rekao je Tihomir Vejnović.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs