Početna Gradske teme Veljko je prva beba rođena na rođendan Novog Sada

Veljko je prva beba rođena na rođendan Novog Sada

Prva beba rođena na 271. rođendan Novog Sada je Veljko.

On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je 3, 680 kg, a dugačak 52 cm.

Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

– Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije. Juče su objavljeni zvanični podaci za 2018. godinu – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac i upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Tihomir Vejnović zahvalili su se Gradu Novom Sadu na gestu koji služi pronatalitetu.

– U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, što znači da se nastavlja trend pozitivnog prirodnog priraštaja u Novom Sadu, a ovaj poklon Grada Novog Sada je simbol ulaganja u budućnost – rekao je Tihomir Vejnović.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs