Početna Gradske teme Vode Vojvodine: Definisati kriterijume za proglašenje redovne i vanredne odbrane od poplava

Vode Vojvodine: Definisati kriterijume za proglašenje redovne i vanredne odbrane od poplava

0

vode-vojvodine-jpg_660x330

Radni sastanak u vezi sa izradom lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda u Južnobačkom okrugu održan je danas u Novom Sadu, saopštilo je javno preduzeće Vode Vojvodine.

Sastanak je održan kako bi se i lokalne samouprave što bolje pripremile za eventualne poplave na vodotocima u njihovoj nadležnosti, a prisustvovali su predstavnici 12 opština kojima je preporučeno da imenuju koordinatore za odbrane od poplava za određenu teritoriju.

– U saradnji sa stručnim timom, to lice bilo bi zaduženo za proglašavanje faza odbrane od poplava i evidentiranje podataka o poplavnim događajima na ovim vodama – navedeno je u saopštenju.

Predloženo je i da se zbog veće efikasnosti definišu kriterijumi za proglašenje redovne i vanredne odbrane od poplava, da se uradi tabelarni prikaz vodotokova i daju karakteristični podaci o njima.

Istaknuto je i da je veoma bitno navesti i sve objekte koji mogu imati uticaj na protok vode, kao što su propusti, mostovi, nelegalno izgrađeni objekti i drugo.

Operativni plan za vode drugog reda donosi nadležni organ lokalne samouprave, uz mišljenje Voda Vojvodina.

Današnji sastanak inicirali su preduzeće Vode Vojvodine i Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu.

Izvor: Beta
Foto: Vode Vojvodine