Početna Gradske teme “Vodovod” počeo sa investicijama za ovu godinu

“Vodovod” počeo sa investicijama za ovu godinu

0

JKP “Vodovod i kanalizacija” je započelo sa planiranim investicijama za 2017.godinu. Počela je rekonstrukcijom kanalizacione mreže u naselju Detelinara. U pitanju je stari deo kanalizacione mreže. Rade se u tri ulice:

Janka Čmelika, Ilije Birčanina i Svetislava Kasapinovića između ulica Branka Bajića i Hadži Ruvimove. Trenutno je u ovom delu grada izmenjen i režim saobraćaja. Saobraćaj je i zabranjen na polovini ulica Hadži Ruvimove i Janka Čmelika gledano iz pravca Bulevara Evrope tako da Hadži Ruvimova privremeno postaje “slepa” od Bulevara Evrope do Janka Čmelika, kao i Janka Čmelika od Kopernikove do Hadži Ruvimove. Iz Kopernikove obavezno je levo skretanje u Veselina Masleše. Izmena će važiti do 6.marta.

“Ovo je nastavak investicije koja je započeta prošle godine radeći rekonstrukciju kanalizacione mreže u Koperinikovoj ulici. Ovim će se u potpunosti rekonstruisati kanalizaciona mreža u ovom bloku naselja te poboljšati odvođenje otpadnih i atmosferskih voda iz ovog dela grada. Investicija je vredna 11 miliona dinara, a rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana”, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod i kanalizacija “Novi Sad”.

Kada je reč o izgradnji vodovodne mreže, nastavljaju se radovi na Popovici u zoni rezervoara R-3. Cela investicija započeta je tokom prošle godine. Takođe, nastavlja se i sa radovima u naselju Čardak, u pitanju je završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže te izgradnja priključaka na mreži. Ovim će se rešiti dugogodišnji problem sa septičkim jamama koje su u ovom delu grada dosta nepristupačne.

Takođe, obezbeđena su i sredstva za izgradnju druge visinske zone za naselje Bukovac. Stanovnici Bukovca imaju višegodišnji problem sa vodosnabdevanjem i pritiskom. U planu je i izgradnja rezervoara u ovom delu grada i time bi ova investicija bila zaokružena.

“Jedna od najvećih investicija u ovoj sezoni jeste rekonstrukcija primarnog voda, magistralnog prstena koji se proteže od Bulevara Evrope preko Rumenačkog puta do Privrednikove ulice. Značaj magistralnog voda je veliki, jer on snabdeva radnu zonu koja je u poslednje vreme ponovo aktivirana zahvaljujući brojnim investitorima. Radi se o dosta teškoj deonici za izvođenje radova jer sam vod prolazi ispod pruge. Grad Novi Sad je izdvojio 60 miliona dinara za rekonstrukciju ovog magistralnog voda. Ovim radovima poboljšaće se vodosnabdevanje ovog dela grada, ali i smanjiti broj havarija na dovodniku što će predstavljati višestruku korist za Grad ali i za same građane”, zaključuje se u saopštenju.

Autor: RTV
Foto: JKP “Vodovod i Kanalizacija”