Početna Gradske teme Vojnomedicinski centar u Petrovaradinu od nedavno gradska bolnica

Vojnomedicinski centar u Petrovaradinu od nedavno gradska bolnica

Vojnomedicinski centar u Petrovaradinu obeležio je 229 godina postojanja, a tim povodom je priređena svečanost u Domu Vojske. Kako je rekao upravnik Vojne bolnice pukovnik dr Bratoljub Brkljača, Vojna bolnica proslavila 229 godina postojanja.

72987_1032-zgrada-vojne-bolnice-u-petrovaradinu-foto-j-lukic_f
Vojna bolnica proslavila 229 godina postojanja, reč je o najstarijoj vojnomedicinskoj ustanovi u Evropi koja nikada nije prestajala da radi, pa čak ni u ratnim vremenima.
“Vojna bolnica je sada opšta bolnica sekundarnog nivoa, a praktično, po funkciji i ulozi, gradska bolnica“, rekao je pukovnik dr Brkljača. “Namera nam je da u saradnji s gradskom upravom još više pomognemo građanima Južnobačkog okruga i pružamo usluge na najvišem nivou. Sugrađani treba da znaju da u Vojnomedicinski centar mogu doći s uputom izabranog lekara”.
Akcija izvođenja 170 operacija u jednom mesecu za civilne osiguranike, koja je ranije najavljena povodom obeležavanja važne godišnjice, uspešno je realizovana, a opremanjem još jedne sale bolnica će moći da nastavi istim tempom rada. Tim povodom, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da Grad planira da sledeće godine iz buieta izdvoji novac za nabavku opreme za treću hiruršku salu, što bi povećalo kapacitete bolnice za još 1.000 operacija godišnje.

Izvor: dnevnik.rs