Početna Gradske teme Vojvođani, Mokrinčani, ligaši i antifašisti položili cveće na spomenik Vasi Stajiću!

Vojvođani, Mokrinčani, ligaši i antifašisti položili cveće na spomenik Vasi Stajiću!

VasaStajic
Danas je u organizaciji Vojvođanskog kluba i Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, uz prigodno podsećanje na život, misli i delovanje Vase Stajića, položeno cveće na spomenik Vasi Stajiću u Novom Sadu.
Pored članova Vojvođanskog kluba i Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, cveće su na spomenik Vasi Stajiću položili i potpredsednici Skupštine Vojvodine, Ana Tomanova Makanova i Dušan Jakovljev, predstavnici IV Vojvođanske konvencije, Vojvođanskog kulturnog kluba “Vasa Stajić”, Građanskog fonda “Panonija”, Vojvođanskog građanskog centra, Pokrajinskog odbora saveza antifašista Vojvodine, Udruženja antifašista Novog Sada, kao i predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije.
Okupljenima su se u ime organizatora obratile dr Branislava Kostić, predsednica Vojvođanskog kluba, i gospođa Biljana Janić, predstavnica Zavičajnog kluba Mokrinčana i Novom Sadu.
Današnje obeležavanje dana rođenja i smrti Vase Stajića ostaće zapamćeno po brojnosti učesnika, kao i po prisustvu mladih ljudi.

 

VasaStajic3

Autor: NsHronika.rs