Početna Gradske teme Vojvođanske bolnice i domovi zdravlja dobili 21 sanitetsko vozilo

Vojvođanske bolnice i domovi zdravlja dobili 21 sanitetsko vozilo

0

Dvadeset i jedno sanitetsko vozilo danas je ispred Banovine zvanično predato na korišćenje vojvođanskim bolnicama i domovima zdravlja.

Ova vozila sa pratećom medicinskom opremom koja su kupljena za sto miliona dinara iz pokrajinskog budžeta, predata su Kliničkom centru Vojvodine, opštim bolnicama u Vršcu, Somboru, Kikindi i Senti, kao i domovima zdravlja u Adi, Alibunaru, Vrbasu, Kanjiži, Kuli, Inđiji, Kovinu, Srbobranu, Sečnju, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju, Kovačici i Bačkoj Topoli.

Ključeve je predstavnicima ovih ustanova predao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je naveo da je pokrajinska vlada za četiri godine obezbedila ukupno 60 novih sanitetskih vozila, čime je znatno unapređen rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Mirović je dodao da je to samo manji deo ulaganja od 2016. godine, jer je u unapređenje zdravstvenog sistema investirano više od sedam milijardi dinara.

On je naveo i da su prethodna dva meseca koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji, pokazala da je politika kontinuiranog ulaganja u zdravstvo dala dobar rezultat.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je ova pokrajinska vlada od prvog dana ulagala u zdravstveni sistem Vojvodine, kao i u ovaj važan segment – nabavku sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, neophodnih za efikasniji rad svih zdravstvenih ustanova.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay