Početna Gradske teme Vučević čestitao Dan grada Novog Sada

Vučević čestitao Dan grada Novog Sada

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, povodom 1. februara, Dana grada, na Instagramu uputio čestitku Novosađanima.

– Nazdravljamo danas tebi, Novi Sade, voljeni grade, jer slaviš rođendan, i to 274. godinu otkako su Novosađani dobili grb, pravo na samoupravu, sudsku, zakonodavnu i izvršnu vlast i samostalno ubiranje poreza. Naš prelepi grad odavno je raskrsnica rečnih, drumskih i trgovačkih puteva, susretanja kultura i civilizacija, i zato ga volimo i mi koji se svakog dana budimo u njemu, ali i oni koji mu dođu u posetu, navodi Vučević.

Kako je dodao, danas živeti u ovom gradu znači mnogo toga: gledati iz dana u dan kako se širi, kako postaje lepši; odrastati u multikulturnoj sredini, punoj ljubavi i razumevanja; slušati žamor mnogobrojne dece na igralištima; uživati u kulturnim dešavanjima, jer ih ima pregršt, i naravno – osetiti duh slobode koju su nam osvojili preci pod Marijom Terezijom, a koja ih je skupo koštala.

– Novi Sad ne bi nikad bio tako lep i prepoznatljiv u celoj Srbiji, a i Evropi, da nije ljudi koji su ga neprekidno činili boljim i koji su i danas srce grada. Uživajte danas, dragi sugrađani, u brojnim manifestacijama, jer ovo je vaš veliki i važan praznik! Živeli, poručio je gradonačelnik.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Printscreen