Početna Gradske teme Vučević: Neće biti prekida saobraćaja dok se Žeželjev most bude uvodio u...

Vučević: Neće biti prekida saobraćaja dok se Žeželjev most bude uvodio u funkciju

0

Gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je od kada je preuzeo mesto prvog čoveka Novog Sada više puta ponovio da Novosađani nisu zadovoljni dinamikom radova na gradnji Žeželjevog mosta, ali da lokalna vlast tu nije mogla puno da uradi.

Povodom poslednjih informacija u javnosti oko rokova, Vučević kaže da se nikada nije bavio davanjem prognoza oko gradnje, jer “Grad ne gradi most”.

Gradonačelnik je dodao i da je imao sastanke sa predstavnicima EU i Ministarstva saobraćaja i građevine oko gradnje pristupnih saobraćajnica za Žeželjev most zbog čega će uskoro biti pomeren deo Kvanataške pijace.

– Pomerićemo mali deo Kvantaške pijace, tri manja montažna objekta, zbog gradnje pristupnih saobraćajnica. Imali smo sastanak sa EU, ministarstvom i JKP “Tržnica” i rok je da do 15. oktobra uradimo taj deo posla. Što se tiče Grada, zaista smo uradili sve što je u našoj moći oko gradnje Žeželjevog mosta – naveo je Vučević.

On je dodao i da Novi Sad čeka veliki posao oko uklanjanja montažno-demontažnog mosta i prvenstveno organizovanja drumskog saobraćaja dok se bude odvijao taj proces.

Kako kaže, sve će biti organizovano tako da ne bude prekida drumskog saobraćaja, jer bi u suprotnom došlo do gužvi ukoliko bi se teretni saobraćaj morao usmeravati na Most slobode.

Autor: 021
Foto: novisad.rs