Početna Gradske teme Vučević: Novi Sad na listi gradova sa najviše kršenja zabrane okupljanja

Vučević: Novi Sad na listi gradova sa najviše kršenja zabrane okupljanja

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Novi Sad na listi gradova u kojima se, zbog neodgovornih pojedinaca, najviše kršila zabrana okupljanja.

Vučević je u gostovanju na RTV kontatovao da je i dalje većina građana poštovala propise.

On je zadovoljan trenutnim stanjem na Novosadskom sajmu i ističe da bi mnogi bolesnici voleli da su trenutno tamo, jer bi to bio znak da su lakši slučajevi.

– Dva puta dnevno profesionalci održavaju higijenu na Sajmu, svima želim dobro zdravlje i da što pre se vrate kući. Trudili smo se da tamo budu što bolji uslovi, niko nije rekao da je to kao hotel, ali to je imalo svrhu. Ako bude bilo potrebe, Spens i još tri sportske hale mogu biti pretvorene u privremene bolnice, ali to je kao krajnja nužda – dodao je Vučević.

Na pitanje šta je sa onim najugroženijim kategorijama stanovništva, Vučević je poručio je da ogroman posao urađen da im se pomogne.

– Od 33.000 paketa, do danas je podeljeno penzionerima 15.985 i nastavljamo i dalje. Hvala volonterima, dnevno pakujemo oko dve ili tri hiljade paketa, oni i pakuju i distribuiraju pakete. Ide sve dobrim tempom, još dve nedelje je potrebno da obavimo sav posao. Zahvaljujući donatorima, krajem aprila imaćemo još jednu akciju podele paketa pomoći korisnicima socijalnih primanja, veliki je odziv novosadskih kompanija da pomognu. Veliko hvala i aktivnim fudbalerima, koji nisu hteli da se eksponiraju, hvala i Eparhiji Bačkoj, raznim verskim organizacijama i pojedincima – rekao je Vučević.

On je istakao i da je Grad kupio 4.000 dezobarijera za zgrade – otirače koji služe kao dezinfekciono sredstvo ispred ulaza u zgradu, a kako bi stanari dezinfikovali obuću.

On je rekao da je pripremljen “Paket plus”, mera pomoći novosadskim privrednicima i zakupcima poslovnog prostora i javnih površina.

– Svi zakupci u Novom Sadu, oko 5.000 njh, kao i 700 povremenih zakupaca, svima ćemo pomoći. Precizno smo definisali paket mera, jasniji paušalni iznos, svi znaju sad kakva prava imaju, postoje tri vrste popusta i može i na rate da se izmire dugovanja. To je konkretan vid podrške, ovo se odnosi i na Spens i na Poslovni prostor – rekao je Vučević i naglasio da će Novi Sad imati oko milijardu i po dinara manje prihoda od zakupaca za dva meseca.

On je najavio mogućnost dolaska dve investicije u Novi Sad.

– Ako uspemo da realizujemo da dve velike strane kompanije dođu ovde, Novi Sad je ekonomski spašen. Dolaze takvi brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad. To nije još 100 odsto sigurno, ali smo veoma blizu konačnog dogovora. Čekamo svi da pobedimo nevidljivog neprijatelja i da se vratimo u borbu za radna mesta i ekonomiju, da pričamo o novim mostovima i bulevarima i novim autobusima, a da bismo to uradili, moramo ostati disciplinovani do kraja – zaključio je Vučević.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs