Početna Gradske teme Vučević: Novi Sad prednjači u zadržavanju mladih

Vučević: Novi Sad prednjači u zadržavanju mladih

0

“Po podacima iz istraživanja Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, rađenom za period od 2010 do 2019. godine, Srbija je zabeležila priliv mladih visokostručnih ljudi, što se kosi sa uobičajenim navodima o “odlivu mozgova” iz naše zemlje”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio: “Sa izuzetnim zadovoljstvom ističem da Grad Novi Sad posebno prednjači u zadržavanju mladih zahvaljujući našim sjajnim fakultetima i profesorima na njima, sve boljoj infrastrukturi, ali, najvažnije, zahvaljujući jedinstvenoj mogućnosti da se baš u Novom Sadu ovi mladi profesionalci razviju i ostvare svoj puni kapacitet radom u prestižnim internacionalnim kompanijama koje smo doveli.”

“Spisak je impresivan, u nasem gradu posluju prave moderne firme XXI veka kao što su Kontinental, Vega IT, Biosens, Šnajder Elektrik, firme koje nude finansijske uslove daleko iznad proseka, ali i još mnogo važnije, one koje osposobljavaju naše mlade stručnjake da postanu potpuno konkurentni na međunarodnom tržištu rada”, ističe Vučević i dodaje: “Obećavam da ćemo učiniti sve da ovaj spisak bude još duži i  , zbog čega će još veći broj mladih doživeti našu lepu Srbiju i Novi Sad kao idealno mesto za život, rad i stvaranje porodice”.

“Nećemo stati jer nemamo više prava na to. Nećemo stati jer smo previše vremena dosad izgubili. Nećemo stati, menjaćemo se još brže i napravićemo pravu zemlju za naše klince koji tek stasavaju! To je naša misija, za to živimo”, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay