Početna Gradske teme Vučević primio delegaciju iz Kine

Vučević primio delegaciju iz Kine

kina-delegacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući delegaciju iz kineskog grada Čangčuna, grada pobratima Novog Sada.
Na sastanaku je razgovarano o ekonomskoj saradnji dva grada, učešću preduzeća iz Čangčuna u investicionim projektima u Novom Sadu, kao i o unapređenju prijateljskih odnosa i saradnje iz oblasti poljoprivrede, turizma i sporta, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Delegaciju predvode član Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine za pokrajinu Ćilin i sekretar Opštinskog komiteta Komunističke partije Kine za grad Čangčun Gao Guangbin i predsednik Odbora i podsekretar Komiteta partije za najveću državnu kompaniju koja se bavi proizvodnjom lokomotiva i vagona “China CNR Corporation Limited”, Vang Run.

On je pozvao kineske privrednike da učestvuju na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se u maju 2016. godine održati na Novosadskom sajmu.

U saopštenju se navodi da su predstavnici Čangčuna izrazili zainteresovanost za saradnju u oblasti železničkog saobraćaja i da su obavestili gradonačelnika o puštanju u rad teretnog voza “Čangčun – Mandžurija – Evropa” i o mogućnosti da u Novom Sadu bude jedna od stanica.

Saradnja Novog Sada i pobratimskog grada Čangčuna počela je nakon uspostavljanja prijateljskih odnosa između dve pokrajine 1981. godine. Ona je najpre bila iskazana u oblasti agrara, a kasnije je proširena na sport, obrazovanje, kulturu i privredu“, kaže se u saopštenju i dodaje da je sredinom prošle godine, Grad Čangčun u redovne gradske linije uveo autobus koji nosi ime po Novom Sadu, a u kome putnici imaju priliku da se upoznaju sa Novim Sadom posredstvom fotografija koje su izložene unutar vozila.

Poseta delegacije Čangčuna iskorišćena je da se građanima Novog Sada, na Trgu slobode predstavi autobus JGSP “Novi Sad” sa obeležjima Čangčuna, a organizovana je i kratka vožnja autobusom po gradu.

Autor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here