Početna Gradske teme Vučević sa Slovencima o poljoprivredi

Vučević sa Slovencima o poljoprivredi

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Vladimirom Gasparičem, sa kojim je razgovarao o stanju u poljoprivredi, najnovijim tenedencijama u toj oblasti i primerima iz prakse.
Pored Gaspariča, u delegaciji Slovenije bili su i predsednik Državnog saveta Mitju Bervara i počasni konzul Republike Slovenije u Srbiji Rajko Marić.

Vučević je delegaciji iz Slovenije poželeo dobrodošlicu u Novi Sad i izrazio zadovoljstvo povodom njihove posete gradu u vreme održavanja 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Sagovornici su apostrofirali temu poljoprivrede i razmenili iskustva dve zemlje na tom planu.

– Novi Sad sa Mariborom i Ljubljanom spajaju mnogobrojni događaji sa potencijalom nadgradnje u različitim smerovima u budućnosti – ocenili su na sastanku Vučević i Gasparič.

Predsednik Državnog saveta Mitja Bervar je naglasio da je prilikom ove posete Novom Sadu, neizostavna bila i poseta Društvu Slovenaca “Kredarica” čiji su članovi izrazili veliko zadovoljstvo dvodecenijskom saradnjom sa Gradom Novim Sadom i izrazili nadu da se tako kvalitetna i intenzivna saradnja nastavi i u budućnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: novisad.rs